pexels.com асовите обществени прояви в Германия, на които не могат да

...
pexels.com асовите обществени прояви в Германия, на които не могат да
Коментари Харесай

Без Октоберфест: Германия забрани масовите прояви до края на годината

pexels.com

 

асовите публични прояви в Германия, на които не могат да се ползват прецизни правила против ковид, ще останат неразрешени до края на годината, заяви ДПА.

Това бе решено през днешния ден на договаряния сред канцлерката Ангела Меркел и водачите на 16-те немски провинции. Но източници, взели присъединяване в договарянията, споделиха, че държавните управления на обособените провинции ще образуват работна група, която да реши какви правила да бъдат открити за почитателите на националните спортни събития.

Това поражда очаквания, че още преди края на годината футболните почитатели могат да гледат мачове от Бундеслигата на стадионите.

На срещата бе взето решение хората, връщащи се в Германия от високорисови страни, да се самоизолират за 14 дни. Те обаче ще могат да прекратят карантината си след петия ден, в случай че дават негативен резултат от тест за ковид.

Новите правила могат да влязат в действие от 1 октомври. Не е ясно дали тестванията за ковид ще бъдат безвъзмездни.

Досега връщащите се от високорискови региони бяха задължени да се подложат на тест на границата и да бъдат сложени под 14-дневна карантина единствено в случай че резултатът е позитивен.

Глоби в размер на минимум 50 евро се планува да бъдат налагани за неспазване на разпоредбите за носене на маски в публичния превоз, магзините, публичните институции, в детските градини и учебните заведения.

 
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР